Terra Selisa

I info resort I reserveringen I strand en nationaal park I dolfijnen I golf I gastenboek I cultuur I home I
 
  Dolfijnen roze dolfijnen bij dolphin beach  
 


algemene info
algemene informatie over dolfijnen

Dolfijnen zijn zoogdieren. Ze horen tot de groep Tandwalvissen.
Ondanks hun omvang bewegen ze zich makkelijk door het water, de staart golft in een rustige beweging op en neer en drijft hen zo voort met nauwelijks enige turbulentie in het water of verspilling van kracht.
Dolfijnen halen zo'n 30 kilometer per uur.

Dolfijnen moeten naar het wateroppervlak komen om te ademen. In de loop van de evolutie zijn de neusgaten van walvissen en dolfijnen naar boven verplaatst, waardoor het makkelijker voor ze is om te ademen zonder ver uit het water te komen. De luchtkanalen en neusgaten zijn versmolten tot één enkel luchtkanaal en één blaasgat. Het blaasgat wordt afgesloten door een krachtige klep, die zich slechts kort opent voor een snel uit- en inademing. Ze ademen uit door te spuiten', als ze aan de oppervlakte komen en ademen in, voordat ze weer onderduiken.

De geluiden die Dolfijnen onder water voortbrengen zijn divers: kwetteren, kraken, knarsen en fluiten.
Deze ultrasone geluiden worden gebruikt voor echopeilingen, want de dieren beschikken ook over een zeer gevoelig gehoororgaan, dat tonen met een frequentie tot 200.000 Hz (trillingen per seconde) kan waarnemen. Bij de mens ligt deze bovenste gehoorgrens bij 20 000 HZ.

Dolfijnen zijn polygaam. Ze zoeken ieder paartijd een ander partner. Tien maanden na de paring wordt één jong geboren; Direct na de geboorte leidt de moeder haar jong naar de oppervlakte om adem te halen; enkele ' tantes' beschermen het intussen tegen allerlei gevaren. De moeder zoogt het jong onder water. Het jong is direkt een snelle zwemmer maar blijft de eerst weken nog dicht bij zijn moeder en ' tantes'.

 

dolfijn met jong


dolfijnen ongestoord in hun natuurlijke omgeving te observeren.

 
 
 

roze dolfijnen
de roze dolfijnen in dolphin beach - thailand

Naast de roze kleur kun je ze ook herkennen aan de bek, deze is lang en slank.

De roze dolfijn leeft in kleine hechte groepjes van maximaal twintig dieren. Vaak wordt hij met andere dolfijnen waargenomen. Soms jaagt hij ook samen met deze soorten. Bij het zwemmen steekt hij eerst de snuit of de hele kop boven het water. Hierna komt hij gedeeltelijk boven het water uit, om vervolgens weer te verdwijnen.

In Dolphin Beach Thailand leeft een groep roze en grijze Indo-pacific Humpback dolfijnen.
Op het juiste moment kunt u ze vanuit het restaurant van Terra Selisa zien en heb je de kans de dolfijnen ongestoord in hun natuurlijke omgeving te observeren.
Ook kunt u ze tegen komen als u een tocht maakt met de Kajak of de boot.

De lokale bevolking zegt: "een roze dolfijn brengt geluk"

Dolphin Beach Thailand

 

een roze dolfijn speelt in  de zee


een close up van een roze dolfijn


dolfijnen bij terra Selisa

 
 

 

 

 

 

 

 

 

dolfijnen strand thailand